Vyprážaný kapor na vianočný stôl
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Ryby, vodné živočíchy, mäkkýše, obojživelníky , Ryby sladkovodné
Ingrediencie
- 4 zmrazené porcie kapra, 1 l mlieka, 2 lyžice soli, celú hlávku cesnaku, 4 lyžice hladkej múky, 1 lyžičku sladkej mletej červenej papriky, polovicu lyžičky korenia karí, 1 lyžičku majoránu, vajce, strúhanku, tuk na vyprážanie.
Postup
Krok 1
Zmrznuté porcie kapra vložíme do presoleného mlieka rozmiešaného s veľkým množstvom prelisovaného cesnaku. Na druhý deň porcie osušíme, obalíme v hladkej múke rozmiešanej s mletou červenou paprikou, korením karí, rozmrveným majoránom. Ďalej obalíme v rozšľahanom vajci a strúhanke. Vypražíme v horúcom tuku.