Jablkový závin

2016-05-26

Ingrediencie

  • 280 g hladkej múky
  • 80 g masla
  • 1 biely jogurt
  • štipku soli. Na plnku: 1 kg jabĺk
  • vrecúško vanilkového cukru
  • trochu škorice
  • 4 hrste kryštálového cukru.

Postup

Krok 1

Múku, rozpustené maslo, jogurt a štipku soli zmiešame a vypracujeme na hladké cesto. Cesto rozdelíme na 2 časti. Jednu časť natenko vyvaľkáme na pomúčenej doske, pokvapkáme rozpusteným maslom, posypeme postrúhanými, vytlačenými jablkami, vanilkovým cukrom, kryštálovým cukrom, škoricou a opäť pokvapkáme rozpusteným maslom. Opatrne skrútime do závinu a položíme na plech vymastený olejom. Obdobne pripravíme závin z druhej časti cesta. Potrieme maslom a pečieme vo vyhriatej rúre.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1736
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1737

Podobné recepty:
  • Čokoládová šľahačka

    Čokoládová šľahačka

  • Polenské mrkváky (z obce Polná v ČR)

    Polenské mrkváky (z obce Polná v ČR)

  • Brownies bez čokolády

    Brownies bez čokolády

kuk