Baklažán na orientálny spôsob
2015-11-26- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
Popis
Orient u Vás doma na tanieri. Ochutnajte orientálne pripravený baklažán.
Ingrediencie
- 600 g baklažánov
- 1 strúčik cesnaku
- 500 g tvrdých paradajok
- 1.25 dl mlieka
- 80 g oleja
- 3 ks vajcia
- 50 g cibule
- 100 g tvrdého syra
- mleté čierne korenie
- soľ
- 2 lyžica strúhanky
Postup
Krok 1
Baklažány ošúpeme, pokrájame na kolieska hrubé asi 1 cm, osolíme ich, okoreníme a na horúcom oleji opečieme. Opečené kolieska odložíme na tanier. Paradajky namočíme na chvíľu do horúcej vody, ošúpeme ich, pokrájame na kolieska, osušíme ich, okoreníme a opečieme na horúcom oleji. Opečené odložíme na tanier.
Krok 2
Zapekaciu misku vymastíme a poukladáme do nej vrstvu baklažánových koliesok a vrstvu paradajok. Vrstvy opakujeme do spotrebovania zeleniny. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, ku ktorej pridáme prelisovaný cesnak. Zalejeme studeným mliekom a odstavíme zo sporáka. Vmiešame vajcia a zmesou zalejeme baklažány a paradajky v zapekacej miske.
Krok 3
Povrch posypeme strúhaným syrom a strúhankou. Zapečieme v horúcej rúre.