Baklažány plnené šunkou a šampiňónmi
2016-05-27- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Zelenina a zemiaky s mäsom , Zelenina s mäsom
Popis
Zapekané jedlo, v ktorom nájdete plno zdravia. Plnený baklažán môžete podávať so zemiakovou kašou a šalátom.
Ingrediencie
- 4 ks baklažány
- 1 ks žemľu
- trochu mlieka
- 3 ks rajčiny
- 1 ks cibuľu
- maslo
- šampiňóny
- šunku
- soľ
- mleté čierne korenie
Postup
Krok 1
Baklažány umyjeme, odrežeme vrch, pozdĺžne prekrojíme a vnútro vydlabeme. Žemľu pokrájame na kocky, navlhčíme mliekom. Rajčiny ošúpeme. Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme, pridáme šampiňóny pokrájané na plátky, rajčiny pokrájané na kocky a podusíme. Navlhčenú žemľu, pokrájanú šunku, dužinu z baklažánov, vychladnuté šampiňóny a rajčiny spolu premiešame, osolíme a okoreníme.
Krok 2
Plnkou naplníme baklažány, uložíme ich do zapekacej misky, navrch položíme kúsok masla a upečieme.