Cibuľový koláč z lístkového cesta
2016-01-24- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Múčniky, pečivo , Slané múčniky a pečivo
Popis
Koláč plný sladkej cibuľky a lahodnej údeniny vám zaručí vysnívanú chuť.
Ingrediencie
- 1 ks 1 lístkové cesto
- 6 ks 6 nízkotučných roztierateľných syrov
- 0,5 l 05 l šľahačkovej smotany
- 4 veľké cibule
- 6 vajec
- 300 g údeniny (alebo tofu)
- 150 strúhaného syra
- tuk na vymastenie formy
- soľ
- mleté čierne korenie
- provensálske korenie.
Postup
Krok 1
Hlbokú formu s priemerom 30 cm vymastíme tukom a vystelieme plátom lístkového cesta tak, aby cesto presahovalo cez okraj asi 2 cm. Cesto na dne niekoľkokrát prepichneme vidličkou. Cibuľu a údeninu nahrubo nakrájame a poukladáme do formy. Posypeme provensálskym korením. Šľahačkovú smotanu zahrejeme (nevaríme) a rozpustíme v nej roztierateľné syry. Po vychladnutí do zmesi zašľaháme vajcia. osolíme, okoreníme a nalejeme do formy. Povrch posypeme strúhaným syrom, okraje cesta prehneme do vnútra. Pečieme v stredne vyhriatej rúre 35 až 40 minút. Koláč je vtedy upečený, ak zo špajdle zapichnutej do stredu nesteká smotana.