Chlebíčky na brunch
2016-04-12- komentárov
- Kategórie: Predjedlá, chuťovky, nátierky , Hrianky, chlebíky
- Počet porcií : 6
- Čas prípravy : 15 min.
- Čas varenia : 50 min.
- Celkový čas : 65 min.
Popis
Chlebíčky na dva spôsoby - sladký a slaný vhodné na rodinné posedenia.
Ingrediencie
- 3 vrecúško sušených kvasníc (po 7 g)
- 1 kg múky
- trochu múky na poprášenie
- 6,25 dl vlažnej vody
- 2 lyžica morskej soli
- 30 g cukru
- 10 plátok parmskej šunky
- 400 g syra (zmes čedaru, parmezánu, fontiny, mozzarelly, prípadne iného nastrúhaného syra )
- 8 ks veľkých vajec uvarených natvrdo
- 2 hrsť čerstvej bazalky
- sušené paradajky
- extra panenský olivový olej
- morskú soľ
- čerstvo mleté čierne korenie
- nasekané čerstvé lístky rozmarínu
- 1 bal čokoládovej nátierky
- pokrájané opražené lieskové oriešky
- 2 ks pokrájané banány
Postup
Krok 1
Všetky suroviny na cesto spolu vymiesime. Cesto rozdelíme na dve polovice. Každý z dvoch kusov cesta vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika asi 1 cm hrubého a 24 až 30 cm širokého.
Krok 2
Slané chlebíčky: na stred vyvaľkaného obdĺžnika cesta poukladáme parmskú šunku, vajcia, syr, bazalku a paradajky. Pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Cesto preložíme napoly, tak, aby náplň zostala vo vnútri. Konce pevne spojíme, pritlačíme ich k sebe, aby sa vytvoril bochník. Povrch bochníka potrieme olivovým olejom, osolíme a posypeme rozmarínom. Uložíme na pekáč vysypaný múkou a necháme 15 minút odpočívať. Pečieme v predhriatej rúre (200 °C), kým nezozlatne - asi 35 minút.
Krok 3
Sladké chlebíčky: povrch druhého vyvaľkaného plátu cesta potrieme za pomoci špachtľového noža čokoládovou nátierkou. Posypeme opečenými liekovými orieškami a kúskami banánu. Cesto preložíme ako predošlé a ešte ho zrolujeme do tvaru slimačej ulity. Povrch ešte posypeme orieškami. Uložíme na pekáč vysypaný múkou a necháme 15 minút odpočívať. Pečieme v predhriatej rúre (200 °C) okolo 35 minút.