Flambované hrušky

2018-02-15

Popis

Flambované hrušky. Smotanu vyšľaháme a hrušky šľahačkou ozdobíme.

Ingrediencie

  • 5 ks hrušiek (čerstvé a lebo zavárané)
  • 2 lyžica masla
  • 1 dl práškového cukru
  • 0,5 dl hruškového nálevu
  • 2 až 3 lyžica bieleho likéru
  • 0,5 dl koňaku
  • 2,5 dl šľahačky

Postup

Krok 1

Hrušky ošúpeme, prekrojíme na polovice a vykrojíme jadrovník. Maslo rozpustíme maslo, pridáme cukor, nálev a necháme zhustnúť. Do omáčky pridáme hrušky, povaríme (premiešame). Pridáme likér a necháme prejsť varom. Polejeme koňakom a teplé podávame. Smotanu vyšľaháme a hrušky šľahačkou ozdobíme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1915
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1916

Podobné recepty:
  • Šalát zo zveriny

    Šalát zo zveriny

  • Syrové krokety so šampiňónovým ragú

    Syrové krokety so šampiňónovým ragú

  • Banánový koktail

    Banánový koktail

kuk