Karfiolový nákyp
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Zelenina a zemiaky s mäsom , Zelenina s mäsom
Ingrediencie
- Masť, alebo olej, 50 g hladkej múky, 2,5 dl mlieka, trocha vody, 4 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, 1 karfiol, 100 g šunky, 50 až 100 g údeného syra.
Postup
Krok 1
Karfiol uvaríme v osolenej vode, scedíme a necháme vychladnúť. Z masti (oleja) a múky pripravíme svetlú zásmažku, pridáme mlieko, vodu a povaríme. Po vychladnutí primiešame žĺtky, soľ, mleté čierne korenie a pokrájaný karfiol a šunku, pokrájanú na malé štvorčeky. Zľahka primiešame tuhý sneh z bielok. Zmes vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného pekáča a upečieme vo vyhriatej rúre. Upečený nákyp pokrájame na plátky, ktoré posypeme postrúhaným syrom.