Zapekaný karfiol s vôňou údeniny
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Zelenina a zemiaky s mäsom , Zelenina s mäsom
Ingrediencie
- 1 balíček mrazeného lístkového cesta (asi 450 g), 3 vajcia, 1 väčší karfiol, 1,5 dl šľahačkovej smotany, 250 g zemiakov, 150 g údenej klobásy alebo údeného bôčika, soľ, mleté čierne korenie, cukor, strúhaný muškátový oriešok.
Postup
Krok 1
Cesto rozmrazíme. Karfiol podelíme na ružičky a uvaríme v osolenej vode. Zemiaky uvaríme v šupke, ochladíme a ošúpeme. Zemiaky a karfiol zmixujeme. Pridáme vajcia, smotanu, ochutíme soľou, mletým čiernym korením, cukrom a strúhaným muškátovým orieškom a dôkladne spracujeme. Cesto rozvinieme, polovicou vyložíme dno a boky ohňovzdornej nádoby. Polovicu masy rozotrieme na lístkové cesto, rozložíme kolieska klobásy alebo plátky údeného bôčika, prikryjeme zvyškom masy a povrch vyrovnáme. Naň uložíme zvyšok cesta. Pečieme pri teplote 175 stupňov Celzia asi 50 minút.