Slaný koláč s kyslou kapustou
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Múčniky, pečivo , Slané múčniky a pečivo
Ingrediencie
- 500 g lístkového cesta, 500 g kyslej kapusty, 3 cibule, 200 g prerastenej slaniny, hladkú múku, 2 dl kyslej smotany, 1 dl mlieka, 3 vajcia, soľ, mleté čierne korenie.
Postup
Krok 1
Kyslú kapustu rozkrájame, cibuľu pokrájame na tenké mesiačiky. Slaninu pokrájame na pásiky, ktoré osmažíme na panvici (bez tuku). Pridáme pokrájanú cibuľu a speníme. Zmiešame s kyslou kapustou. Vajcia rozšľaháme s múkou a mliekom, pridáme soľ, korenie a zmiešame s kapustou. Dve tretiny cesta rozvaľkáme a položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto potrieme 4 lyžicami kyslej smotanu a navrstvíme naň kapustovú zmes. Odloženú tretinu cesta rozvaľkáme, pokrájame na pásiky a poukladáme ich do tvaru mriežky na kapustu. Potrieme vodou a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia. Pečieme asi 40 minút. Ak je cesto navrchu upečené skôr, koláč prikryjeme papierom na pečenie a dopečieme.