Francúzska teľacia polievka
2018-02-15- komentárov
- Kategórie: Polievky , Biele polievky
- Kuchyňa: Francúzska
Popis
Francúzska teľacia polievka
Ingrediencie
- 300 g teľacích kostí
- 40 g masti
- 1 ks cibuľa
- 250 g teľacieho mäsa
- soľ
- 100 g koreňovej zeleniny
- 1 ks malý karfiol
- 50 g zeleného hrášku
- muškátový oriešok
- 100 g údeného syra
- zelená petržlenová vňať
Postup
Krok 1
Posekané kosti dáme variť do vody približne na dve hodiny a potom precedíme. Na masti speníme cibuľu posekanú nadrobno, pridáme mäso pokrájané na malé kocky, opražíme, osolíme, trocha podlejeme vývarom a prikryté udusíme do mäkka. Vo vývare uvaríme očistenú pokrájanú zeleninu, karfiol rozobratý na ružičky a hrášok. Ochutíme muškátovým orieškom a nakoniec primiešame udusené mäso, postrúhaný údený syr a zelenú petržlenovú vňať posekanú nadrobno.