Tekvicová krémová polievka s plávajúcimi očami
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu , Polievky , Zeleninové
Ingrediencie
- 500 g tekvice, maslo, 1 dl bieleho vína, 0,5 l vývaru, 1 dl šľahačkovej smotany, 1 téglik kyslej smotany, čierne olivy, zázvor, zeleninovú koreniacu zmes, mleté čierne korenie, mletý zázvor, šľahačku.
Postup
Krok 1
Tekvicu očistíme, odstránime jadrovník a pokrájame na kocky. Speníme maslo a osmažíme na ňom tekvicu. Podlejeme vodou alebo vývarom. Ochutíme zeleninovou koreniacou zmesou, pridáme víno, šľahačkovú smotanu a kyslú smotanu. Povaríme asi 10 až 15 minút. Ochutíme soľou, korením, mletým zázvorom a odstavíme. Polievku rozmixujeme ponorným mixérom do krémovej konzistencie. Polievku rozdelíme na taniere a do každého taniera dáme 2x po jednej lyžičke šľahačky (oči). Do stredu šľahačkového oka dáme koliesko čiernej olivy.