Údené mäso s hrachovou kašou

2015-09-29

Ingrediencie

  • 400 g údeného karé, 3 zrnká čierneho korenia, 2 zrnká nového korenia. Hrachová kaša; 300 g hrachu, 40 g masti, 30 g hladkej múky, 1 cibuľa, soľ, 2 strúčiky cesnaku.

Postup

Krok 1

Údené karé uvaríme s celým čiernym a novým korením do mäkka, vykostíme, pokrájame na plátky a podávame s hrachovou kašou. Hrachová kaša: Prebratý suchý hrach umyjeme, zalejeme prevarenou studenou vodou a necháme ho namočený do druhého dňa. Pred prípravou podľa potreby dolejeme vodu a hrach uvaríme do mäkka. Potom ho zahustíme bledou zápražkou, ktorú si pripravíme z masti, múky a polovice cibule posekanej nadrobno, povaríme 20 minút a pretrieme cez sito alebo necháme hrach rozvariť. Nakoniec podľa chuti osolíme, pridáme rozotrený cesnak a posypeme zvyšnou cibuľou, ktorú sme pokrájali na kolieska a opražili do zlata.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1159
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1160

Podobné recepty:
  • Zemiaková omeleta

    Zemiaková omeleta

  • Fašírované srdce

    Fašírované srdce

  • Kapusta zapečená so zemiakmi a mäsom

    Kapusta zapečená so zemiakmi a mäsom

kuk