Moriak s gaštanovou plnkou

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 3 kg moriaka, 100 g tenkých plátkov slaniny, soľ. Plnka: 500 g gaštanov, 3 dl vývaru, 60 g slaniny, 90 g múky, strúhanku, 30 g masla, 1 vajce, citrónovú kôru, petržlenovú vňať, soľ, mleté čierne korenie.

Postup

Krok 1

Plnka: gaštany, vývar, na kocky pokrájanú slaninu, múku, strúhanku, maslo, vajce, citrónovú kôru, petržlenovú vňať, soľ, mleté čierne korenie zmiešame. Ak je plnka riedka pridáme ešte strúhanku.. Moriaka naplníme plnkou, povrch osolíme, položíme na pekáč, poukladáme naň plátky slaniny a v mierne teplej rúre pečieme, prikryté alobalom, asi 2,5 hodiny. Ak nám plnka zvýšila, vytvarujeme z nej guľky, ktoré 20 minút pred dopečením pridáme k moriakovi.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1058
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1059

Podobné recepty:
  • Knedle zo starého chleba

    Knedle zo starého chleba

  • Sviečková z koňského mäsa

    Sviečková z koňského mäsa

  • Slivkové knedle z mletého mäsa

    Slivkové knedle z mletého mäsa

kuk