Moriak s gaštanovou plnkou

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 3 kg moriaka, 100 g tenkých plátkov slaniny, soľ. Plnka: 500 g gaštanov, 3 dl vývaru, 60 g slaniny, 90 g múky, strúhanku, 30 g masla, 1 vajce, citrónovú kôru, petržlenovú vňať, soľ, mleté čierne korenie.

Postup

Krok 1

Plnka: gaštany, vývar, na kocky pokrájanú slaninu, múku, strúhanku, maslo, vajce, citrónovú kôru, petržlenovú vňať, soľ, mleté čierne korenie zmiešame. Ak je plnka riedka pridáme ešte strúhanku.. Moriaka naplníme plnkou, povrch osolíme, položíme na pekáč, poukladáme naň plátky slaniny a v mierne teplej rúre pečieme, prikryté alobalom, asi 2,5 hodiny. Ak nám plnka zvýšila, vytvarujeme z nej guľky, ktoré 20 minút pred dopečením pridáme k moriakovi.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 963
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

964

Podobné recepty:
  • Mäsové guľky s fazuľovo krúpovou omáčkou

    Mäsové guľky s fazuľovo krúpovou omáčkou

  • Morka na spôsob hradnej panej

    Morka na spôsob hradnej panej

  • Zapečený karfiol

    Zapečený karfiol

kuk