Moriak s gaštanovou plnkou

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 3 kg moriaka, 100 g tenkých plátkov slaniny, soľ. Plnka: 500 g gaštanov, 3 dl vývaru, 60 g slaniny, 90 g múky, strúhanku, 30 g masla, 1 vajce, citrónovú kôru, petržlenovú vňať, soľ, mleté čierne korenie.

Postup

Krok 1

Plnka: gaštany, vývar, na kocky pokrájanú slaninu, múku, strúhanku, maslo, vajce, citrónovú kôru, petržlenovú vňať, soľ, mleté čierne korenie zmiešame. Ak je plnka riedka pridáme ešte strúhanku.. Moriaka naplníme plnkou, povrch osolíme, položíme na pekáč, poukladáme naň plátky slaniny a v mierne teplej rúre pečieme, prikryté alobalom, asi 2,5 hodiny. Ak nám plnka zvýšila, vytvarujeme z nej guľky, ktoré 20 minút pred dopečením pridáme k moriakovi.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1019
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1020

Podobné recepty:
  • Špenátový puding

    Špenátový puding

  • Čokoládový krém

    Čokoládový krém

  • Dlhodobé uskladnenie bedlí

    Dlhodobé uskladnenie bedlí

kuk