Moriak s gaštanovou plnkou
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Hydina , Morčacie mäso
Ingrediencie
- 3 kg moriaka, 100 g tenkých plátkov slaniny, soľ. Plnka: 500 g gaštanov, 3 dl vývaru, 60 g slaniny, 90 g múky, strúhanku, 30 g masla, 1 vajce, citrónovú kôru, petržlenovú vňať, soľ, mleté čierne korenie.
Postup
Krok 1
Plnka: gaštany, vývar, na kocky pokrájanú slaninu, múku, strúhanku, maslo, vajce, citrónovú kôru, petržlenovú vňať, soľ, mleté čierne korenie zmiešame. Ak je plnka riedka pridáme ešte strúhanku.. Moriaka naplníme plnkou, povrch osolíme, položíme na pekáč, poukladáme naň plátky slaniny a v mierne teplej rúre pečieme, prikryté alobalom, asi 2,5 hodiny. Ak nám plnka zvýšila, vytvarujeme z nej guľky, ktoré 20 minút pred dopečením pridáme k moriakovi.