Parížske rožky

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 250 g mletých orechov, 250 g práškového cukru, 1 žĺtok, 1 vajce. Plnka: 4 vajcia, 7 lyžíc kryštálového cukru, 4 lyžice kakaa, 200 g masla, 0,4 dl rumu. Čokoládovú polevu.

Postup

Krok 1

Orechy, práškový cukor, vajce a žĺtok vymiešame a sformujeme valec, ktorý pokrájame na 50 kúskov. Každý kúsok ušúľame na hrúbku prsta. Mierne stočíme a poukladáme na plech. Pečieme pri teplote 50 až 100 stupňov Celzia. Rožky sa počas pečenia musia mierne rozliať. Po vychladnutí ich naplníme plnkou. Plnka: Vajcia, cukor a kakao šľaháme nad parou. Po vychladnutí pridáme maslo a rum. Rožky ozdobíme čokoládovou polevou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 874
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

875

Podobné recepty:
  • Piškótovo-ovocný korpus olejový

    Piškótovo-ovocný korpus olejový

  • Cibuľa na boľavé nohy

    Cibuľa na boľavé nohy

  • Citrónovo maková torta s vanilkovým šodó

    Citrónovo maková torta s vanilkovým šodó

kuk