Mandľová torta

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 60 g kryštálového cukru, 3 vajcia, 60 g polohrubej múky, 30 g mletých mandlí, 1 lyžicu oleja, 1 lyžičku kakaa, 1/4 vrecúška prášku do pečiva. Plnka: vrecúško mandľového pudingu, 2,5 dl vody, 150 g masla, 100 g práškového cukru. Strúhanú čokoládu, mleté mandle.

Postup

Krok 1

Bielka z troch vajec vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh. Zmiešame žĺtky, múku, prášok do pečiva, kakao, olej a mandle. Zľahka primiešame sneh. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a dáme piecť do predhriatej rúry. Pudingový prášok uvaríme podľa návodu na obale. Maslo cukrom do penista vymiešame a po lyžičkách pridávame vychladnutý puding. Krém dáme do ozdobného vrecúška a špirálovite ho nastriekame na povrch upečeného korpusu. Povrch posypeme mletými mandľami a strúhanou čokoládou. Necháme stuhnúť v chladničke.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 744
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

745

Podobné recepty:
  • Džem z pomarančov a kivi

    Džem z pomarančov a kivi

  • Kapucínkovia

    Kapucínkovia

  • Netradičná plnená paprika

    Netradičná plnená paprika

kuk