Kačacie ragú s celozrnnými cestovinami

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 400 g kačacích pŕs, 4 cibule, 2 mrkvy, 1 menší zeler, 2 konzervy lúpaných paradajok, 0,5 l červeného vína, kayenské korenie, 4 až 6 zrniečok celého čierneho korenia, 1 až 2 bobkové listy, 2 až 3 klinčeky, soľ, olivový olej. Cestovina: 100 g pohánkovej múky, 200 g pšeničnej celozrnnej múky, 20 g masla, 1 dl mlieka, 3 vajcia, soľ.

Postup

Krok 1

Do horúceho oleja dáme nahrubo postrúhanú mrkvu a nahrubo postrúhaný zeler. Premiešame, krátko osmažíme a podlejeme 4 dl červeného vína. Pridáme klinčeky, bobkové listy, soľ, celé čierne korenie a kayenské korenie. Krátko povaríme a rozmixujeme ponorným mixérom. Osobitne osmažíme na oleji nadrobno pokrájanú cibuľu. Kačacie mäso pokrájame na menšie kúsky. Mäso pridáme k osmaženej cibuli a premiešame. Po chvíli smaženia podlejeme 1 dl červeného vína a pridáme lúpané paradajky. Dusíme do zmäknutia mäsa (asi 20 minút). Pridáme rozmixovanú zeleninu a ešte 5 minút povaríme. Cestovina: pohánkovú múku zmiešame s pšeničnou a pridáme vajcia, roztopené maslo a soľ. Cesto vypracujeme, urobíme z neho bochník, ktorý prikryjeme a necháme chvíľu odstáť. Cesto rozdelíme na polovice a každú rozvaľkáme tenký plát, z ktorého krájame širšie rezance. Rezance uvaríme v osolenej vode. Po uvarení a scedení ich pomastíme olivovým olejom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 972
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

973

Podobné recepty:
  • Hovädzie filé na staroviedenský spôsob

    Hovädzie filé na staroviedenský spôsob

  • Kačica na provensálsky spôsob

    Kačica na provensálsky spôsob

  • Čokoládové sušienky (bezlepkové)

    Čokoládové sušienky (bezlepkové)

kuk