Medovníky kakaovo-rumovo-kokosové

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 500 g hladkej múky, 175 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 3 vajcia, 6 polievkových lyžíc medu (najlepšie agátového), 1 kypriaci prášok do medovníkov, 2,5 polievkovej lyžice horúceho roztopeného masla, 1 polievkovú lyžicu rumu, 2,5 polievkovej lyžice kakaového prášku, včelí vosk (kúpime aj v podobe sviečky vyrobenej zo včelieho vosku), strúhaný kokos, fondánovú polevu v prášku (najlepšie s kakaovou príchuťou).

Postup

Krok 1

Do peny vyšľaháme vajcia s cukrom, do nich postupne vmiešame 6 lyžíc agátového medu a 2,5 lyžice kakaového prášku. Postupne pridávame múku, ktorú sme vopred zmiešali s kypriacim práškom do perníkov. Keď je cesto vymiešané, do stredu vyhĺbime dierku a do nej nalejeme 2,5 lyžice horúceho roztopeného masla a 1 lyžicu rumu. Cesto dôkladne vypracujeme, pretože pri nerovnomerne rozloženom kypriacom prášku by pri pečení perníkov vznikali bubliny. Cesto necháme 2 až 3 dni odležať zakryté mikroténovým vreckom na chladnom mieste. Odležané cesto pred pečením najskôr prenesieme do teplejšej miestnosti a v izbovej teplote cesto necháme 2 hodiny. Potom cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a rovnomerne vyvaľkáme na hrúbku 3 mm a vykrajujeme. Vykrojené medovníky kladieme na včelím voskom potretý plech. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 200 stupňov Celzia po dobu 5 minút bez otvárania rúry. Upečené medovníky namáčame do fondánovej polevy a hneď obaľujeme v strúhanom kokose a prenesieme do vlhkej miestnosti, kde ponecháme perníky po dobu asi 24 hodín.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 708
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

709

Podobné recepty:
  • Božský rez

    Božský rez

  • Kávové zrná

    Kávové zrná

  • Rýchly krémový zákusok

    Rýchly krémový zákusok

kuk