Striekané škoricové húsenice
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Múčniky, pečivo , Koláče
Ingrediencie
- 2,5 dl vody, 2,5 dl mlieka, soľ, 380 g múky, 6 žĺtkov, sneh z 6 bielkov, 500 g tuku na vyprážanie, 120 g cukru so škoricou na obaľovanie.
Postup
Krok 1
Mlieko s vodou privedieme do varu, za stáleho miešania vsypeme múku a uvaríme husté cesto, ktoré sa nebude chytať ani na varechu, ani na hrniec. Cesto odstavíme a mierne vychladnutého postupne primiešame žĺtky. Do hladka vymiešame a primiešame tuhý sneh. Cestom naplníme cukrárenské vrecko s ozdobnou rúrkou. Do horúceho tuku vystrekujeme ‘húseničky’ dlhé asi 8 cm. Vypražené obalíme v škoricovom cukre. Húsenice sa robia ľahšie, keď ich najskôr nastriekame na mastný papier a vložíme ich do tuku papierom hore. Papier potom pri vyprážaní odstránime.