Striekané škoricové húsenice

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 2,5 dl vody, 2,5 dl mlieka, soľ, 380 g múky, 6 žĺtkov, sneh z 6 bielkov, 500 g tuku na vyprážanie, 120 g cukru so škoricou na obaľovanie.

Postup

Krok 1

Mlieko s vodou privedieme do varu, za stáleho miešania vsypeme múku a uvaríme husté cesto, ktoré sa nebude chytať ani na varechu, ani na hrniec. Cesto odstavíme a mierne vychladnutého postupne primiešame žĺtky. Do hladka vymiešame a primiešame tuhý sneh. Cestom naplníme cukrárenské vrecko s ozdobnou rúrkou. Do horúceho tuku vystrekujeme ‘húseničky’ dlhé asi 8 cm. Vypražené obalíme v škoricovom cukre. Húsenice sa robia ľahšie, keď ich najskôr nastriekame na mastný papier a vložíme ich do tuku papierom hore. Papier potom pri vyprážaní odstránime.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1025
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1026

Podobné recepty:
  • Krehké poduštičky

    Krehké poduštičky

  • Lekvárové buchty z kysnutého cesta - dusené

    Lekvárové buchty z kysnutého cesta - dusené

  • Ocov karfiolový šalát

    Ocov karfiolový šalát

kuk