Kung pao á la Jana
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Hydina , Morčacie mäso
Ingrediencie
- 1 kg morčacieho mäsa, 2 jogurty, sójovú omáčku, worcestrovú omáčku, horčicu, soľ, zeleninovú koreniacu zmes, 3 lyžice škrobovej múčky, 1/2 póru, 1/2 čerstvých šampiňónov, 100 g arašidov, 100 g hrozienok, 150 g šunky, 2 väčšie cibule.
Postup
Krok 1
Marinádu pripravíme z jogurtu, sójovej a worcestrovej omáčky, horčice, soli, zeleninovej koreniacej zmesi a škrobovej múčky. Mäso pokrájame na rezance, vložíme do marinády a necháme odležať asi 12 hodín. Na druhý deň osmažíme na oleji cibuľu, pór, mäso a udusíme do mäkka. Päť minút pred dokončením pridáme pokrájané šampiňóny, na rezance pokrájanú šunku, arašidy, hrozienka. Podávame s ryžou a kompótom.