Džgance
2018-01-11- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy zo zemiakov , Z pekáča Jula Viršíka , 1996
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Džgance. Za tepla ich posypeme tvarohom, opraženou cibuľou a podávame.
Ingrediencie
- 500 g zemiakov
- soľ
- 5 lyžíc krupice
- mlieko
- 1 vrchovatú lyžicu masla
- 2 cibule
- 1 tvaroh
- masť.
Postup
Krok 1
Zemiaky uvaríme v slanej vode. Vodu scedíme. Uvarené zemiaky poprášime krupicou, prilejeme horúce mlieko a maslo. Ešte horúce všetko potlačíme a zakryjeme pokrievkou, aby krupica napučala. Pridáme cibuľu opraženú na masti a premiešame. Lyžicou naberáme z hmoty rôznotvaré halušky, ktoré opražíme na horúcej masti. Za tepla ich posypeme tvarohom, opraženou cibuľou a podávame.