Džgance

2018-01-11

Popis

Džgance. Za tepla ich posypeme tvarohom, opraženou cibuľou a podávame.

Ingrediencie

  • 500 g zemiakov
  • soľ
  • 5 lyžíc krupice
  • mlieko
  • 1 vrchovatú lyžicu masla
  • 2 cibule
  • 1 tvaroh
  • masť.

Postup

Krok 1

Zemiaky uvaríme v slanej vode. Vodu scedíme. Uvarené zemiaky poprášime krupicou, prilejeme horúce mlieko a maslo. Ešte horúce všetko potlačíme a zakryjeme pokrievkou, aby krupica napučala. Pridáme cibuľu opraženú na masti a premiešame. Lyžicou naberáme z hmoty rôznotvaré halušky, ktoré opražíme na horúcej masti. Za tepla ich posypeme tvarohom, opraženou cibuľou a podávame.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 2482
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

2483

Podobné recepty:
  • Vyprážaný kel

    Vyprážaný kel

  • Hovädzie na hubách

    Hovädzie na hubách

  • Kyslé zemiaky s hubami

    Kyslé zemiaky s hubami

kuk