Králik na olivách
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Zverina , Králik
Ingrediencie
- 1 očisteného králika, 200 g čiernych olív, vetvičku rozmarínu, 3 lyžice citrónovej šťavy, 1 lyžičku olivového oleja, 4 strúčiky cesnaku, 2 dl vína, 4 rajčiny.
Postup
Krok 1
Králika pokrájame na porcie Citrónovú šťavu zmiešame s lyžičkou oleja, prelisovaným cesnakom, posekaným rozmarínom a polovicou nadrobno posekanými olivami. Porcie mäsa vložíme do marinády. Na druhý deň mäso vyberieme z marinády, poukladáme do pekáča a pečieme na maximálnej teplote asi 20 minút. Potom mäso vyberieme, do pekáča nalejeme marinádu, víno, mäso vložíme späť a pečieme ďalších 20 minút pri teplote 220 stupňov Celzia. Mäso znova vyberieme, do šťavy pridáme, ošúpané, pokrájané rajčiny a druhú polovicu pokrájaných olív. Mäso vrátime späť a pečieme pri teplote 200 stupňov Celzia pokým mäso nie je mäkké.