Jazyk so sardelovou omáčkou
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Bravčové mäso , Vnútornosti
Ingrediencie
- Jazyk, 3 lyžice masla, 1 lyžicu hladkej múky, 1 menšiu cibuľu cibuľu, 100 g sardel, 2 dl sladkej smotany, soľ, cukor, mleté čierne korenie, 2 klinčeky, štipku mletej škorice, štipku mletého zázvoru, štipku postrúhaného muškátového orieška, citrónovú šťavu.
Postup
Krok 1
Jazyk uvaríme v osolenej vode. Z masla a múky pripravíme červenú zásmažku s cibuľou, zalejeme vývarom z jazyka a krátko povaríme. Pridáme rozotrené sardely, smotanu, podľa chuti soľ, cukor, mletým čiernym korením, rozdrvenými klinčekmi, škoricou, zázvorom, postrúhaným muškátovým orieškom a citrónovú šťavu. Do omáčky vložíme pokrájaný jazyk.