Zapečená šunka plnená zeleninou
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Zelenina a zemiaky s mäsom , Zelenina s mäsom
Ingrediencie
- 1 malý karfiol, 2 karotky, 1 malý zeler, 4 zemiaky, 50 g sterilizovaného hrášku, 1 2 lyžice majonézy, mleté čierne korenie, soľ, 1 vajce, 150 g šunky, 40 g ementálskeho syra, zelená petržlenová vňať.
Postup
Krok 1
Očistený karfiol, karotku, zeler a zemiaky uvaríme v osolenej vode, scedíme a pokrájame na malé kúsky. Pridáme sterilizovaný hrášok, majonézu, mleté čierne korenie, soľ a rozšľahané vajce. Šunku pokrájame na tenké plátky, na každý plátok dáme trocha pripravenej zmesi, stočíme, uložíme do vymastenej ohňovzdornej misy, posypeme postrúhaným ementálskym syrom, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 20 minút. Hotové ozdobíme zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno. I