Fazuľový guláš
2018-02-12- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Prívarky, omáčky, prílohy , Teplé
- Kuchyňa: Slovenská
Popis
Fazuľový guláš. Podávame s čerstvým pečivom, alebo chlebom.
Ingrediencie
- 500 g hovädzieho (alebo iného mäsa)
- 1 dl oleja
- 100 g cibule
- 50 g mrkvy
- 50 g cukru
- 1 dl kečupu
- 200 g fazule (namočíme deň predtým)
- 200 g čerstvých hríbov
- 4 strúčik cesnaku
- 50 g slaniny
- soľ
- korenie
- rasca
- majorán
Postup
Krok 1
Mäso pokrájame na kocky a dáme na cibuľku, ktorú sme spenili na oleji. Osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a dusíme. Fazuľu, ktorú sme predtým namočili, uvaríme zvlášť do mäkka. Hríby nakrájame na plátky, osolíme, pridáme rascu a podusíme na slanine, ktorú sme predtým nakrájali na kocky. Keď je mäso takmer mäkké, pridáme prelisovaný cesnak, podusené hríby, na kocky nakrájanú zeleninu, kečup a udusíme do mäkka. Pred dovarením primiešame uvarenú fazuľu, pridáme majorán a podľa potreby dochutíme. Podávame s čerstvým pečivom, alebo chlebom.