Karfiolová polievka II

2015-09-29

Ingrediencie

  • 400 g karfiolu, soľ, 40 g tuku, 44 g hladkej múky, muškátový kvet, zelená petržlenová vňať, 1 žemľa, lyžica masti.

Postup

Krok 1

Karfiol očistíme, umyjeme a v celku uvaríme v osolenej vode takmer do mäkka. Z tuku a múky pripravíme bledú zápražku, ktorú rozriedime vychladnutým vývarom z karfiolu a povaríme 20 minút. Potom pridáme karfiol rozobratý na malé ružičky, ' okoreníme mletým muškátovým kvetom a nakoniec pridáme zelenú petržlenovú vňať pokrájanú nadrobno. Žemľu pokrájame na malé kocky, opražíme na rozohriatej masti a podávame k polievke. Ak chceme mať polievku chutnejšiu, môžeme namiesto vody použiť riedky mäsový vývar. Polievku môžeme vylepšiť aj jedným žĺtkom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1319
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1320

Podobné recepty:
  • Gulášová polievka

    Gulášová polievka

  • Cesnačka

    Cesnačka

  • Žraločia polievka

    Žraločia polievka

kuk