Karfiolová polievka II
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Polievky , Zeleninové
Ingrediencie
- 400 g karfiolu, soľ, 40 g tuku, 44 g hladkej múky, muškátový kvet, zelená petržlenová vňať, 1 žemľa, lyžica masti.
Postup
Krok 1
Karfiol očistíme, umyjeme a v celku uvaríme v osolenej vode takmer do mäkka. Z tuku a múky pripravíme bledú zápražku, ktorú rozriedime vychladnutým vývarom z karfiolu a povaríme 20 minút. Potom pridáme karfiol rozobratý na malé ružičky, ' okoreníme mletým muškátovým kvetom a nakoniec pridáme zelenú petržlenovú vňať pokrájanú nadrobno. Žemľu pokrájame na malé kocky, opražíme na rozohriatej masti a podávame k polievke. Ak chceme mať polievku chutnejšiu, môžeme namiesto vody použiť riedky mäsový vývar. Polievku môžeme vylepšiť aj jedným žĺtkom.