Zapečený ovčí syr

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 500 g lístkového cesta, 500 g ovčieho syra, 60 g masla, 80 g hladkej múky, 2,5 dl sladkého mlieka, pol lyžičky soli, na hrot noža mletého bieleho korenia, 6 vajec, maslo na potretie a vymastenie tortovej formy.

Postup

Krok 1

Lístkové cesto necháme zmäknúť, čerstvý ovčí syr popučíme. Na panvici roztopíme maslo, primiešame múku, prilejeme mlieko a za občasného miešania varíme 5 minút. Potom omáčku osolíme, okoreníme bielym korením a necháme vychladnúť. Nakoniec do vychladnutej omáčky zamiešame vajcia a popučený syr. Lístkové cesto rozvaľkáme na 6 okrúhlych plátov veľkosti tortovej formy a všetky na vrchnej strane potrieme maslom. Formu potrieme maslom a ukladáme jeden kruh, ktorý potierame vrstvou syra a prikryjeme ďalším kruhom a rozložíme vrstvu syra. Postup opakujeme až kým všetky kruhy neuložíme do formy. Nakoniec priložíme posledný kruh, potrieme ho maslom a dáme piecť do vyhriatej rúry asi na 1 hodinu. Po upečení formu otvoríme a zapekaný syr krájame ako tortu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1443
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1444

Podobné recepty:
  • Ustrice Rockefeller

    Ustrice Rockefeller

  • Zemiaky so smotanou

    Zemiaky so smotanou

  • Zemiaky zapečené s bryndzou

    Zemiaky zapečené s bryndzou

kuk