Jahňacie kotlety zapečené so syrom

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 600 g kotliet, 1 cibuľu, 150 g šunky, alebo vareného, údeného mäsa, 2 žĺtky, 2 lyžice smotany, petržlenovú vňať, mleté čierne korenie, 60 g masla, 50 g syra, soľ.

Postup

Krok 1

Nadrobno pokrájanú cibuľu a šunku premiešame so žĺtkami a smotanou. Ochutíme mletým čiernym korením, soľou a posekanou petržlenovou vňaťou. Hrubšie kotlety na okrajoch a pri kosti narežeme a opečieme z oboch strán na horúcom oleji. Poukladáme ich do pekáča a na každý kus mäsa navrstvíme pripravenú zmes. Posypeme strúhaným syrom, navrch dáme kúsky masla a pečieme vo vyhriatej rúre asi 15 minút. Podávame s ryžou, so zemiakmi, alebo so zemiakovou kašou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 715
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

716

Podobné recepty:
  • Filé na pekársky spôsob

    Filé na pekársky spôsob

  • Bavorský pekáč

    Bavorský pekáč

  • Jablková ‚nutela‘

    Jablková ‚nutela‘

kuk