Zapekaná jahňacina
2005-04-24- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Baranie, jahňacie mäso , Dusené mäso
Ingrediencie
- 1 kg jahňacieho stehna alebo pliecka, soľ, mleté čierne korenie, 3/4 l mlieka, 5 vajec, štipku sódy bikarbóny, 1 lyžicu strúhanky, 150 g slaniny.
Postup
Krok 1
Jahňacie stehno, alebo pliecko pokrájame na väčšie kusy, poukladáme na vymastený pekáč, posolíme, okoreníme a dáme piecť asi na 30 minút. Mlieko vyšľaháme s vajciami, soľou a štipkou sódy bikarbóny. Podľa potreby zahustíme strúhankou. Zálievku nalejeme na mäso, na každý kus mäsa dáme plátok slaniny a pečieme ešte 30 minút.