Ryža zapečená s jablkami
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Bezmäsité pokrmy , Pokrmy z ryže, strukovín, obilnín
Ingrediencie
- 1,5 l mlieka, 240 g ryže, 100 g cukru, škoricu, 50 g masla, 1/2 lyžičky soli, 500 g načistených jabĺk, 0,5 l mlieka, 2 vajcia.
Postup
Krok 1
Z mlieka a ryže uvaríme kašu. Do hotovej kaše primiešame maslo a cukor. Polovicu dáme do vymasteného pekáča (vymasteného a vysypaného jemnou strúhankou). Na vrstvu kaše poukladáme plátky jabĺk, posypme ich cukrom a škoricou. Na jablká navrstvíme druhú polovicu kaše. Zalejeme 0,5 l mlieka rozmiešaného s vajciami a zapekáme asi 30 minút. Namiesto jabĺk môžeme použiť vykôstkované polovice marhúľ, sliviek, alebo čerešní.