Domates - hroznové listy plnené ryžou
2016-05-23- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Bezmäsité pokrmy , Pokrmy z ryže, strukovín, obilnín
Popis
Netradičná pochúťka z ryže a hroznových listov. Domates podávame vychladené s kozím syrom a olivami.
Ingrediencie
- 30 ks mladých čerstvých hroznových listov
- 500 g ryže
- 1.25 dl olivového oleja
- 1 ks cibuľu
- petržlenovú vňať
- kôpor
- soľ
- šťavu z veľkého citróna
- mleté čierne korenie
Postup
Krok 1
Hroznové listy umyjeme a osušíme utierkou. Cibuľu, alebo mladú cibuľku speníme na oleji, pridáme umytú ryžu, petržlenovú vňať, posekaný kôpor, prípadne aj mätu, a mleté čierne korenie.
Krok 2
Podlejeme troškou vody premiešame a varíme asi 10 minút. Na hroznový list lyžičkou naložíme plnku, okraje listu založíme a zavinieme aby sa plnka nedostala von.
Krok 3
Do väčšieho hrnca poukladáme na dno zvyšné hroznové listy, na ne naplnené listy, podlejeme vodou a šťavou z veľkého citróna. Dusíme do mäkka, asi 1 hodinu.
Krok 4
Podávame vychladené s čerstvým chlebom a zeleninovým šalátom s kozím syrom a olivami.