Baklažány plnené šampiňónmi
2015-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Bezmäsité pokrmy , Zeleninové pokrmy
Popis
Rýchle jedlo, ktoré neobsahuje veľa surovín a je veľmi chutné. Naplňte si baklažán výbornými šampiňónmi.
Ingrediencie
- 4 ks baklažány
- 100 g šampiňónov
- strúhanku
- 1 strúčik cesnaku
- jemnú bylinkovú zmes
Postup
Krok 1
Neolúpané baklažány prekrojíme po dĺžke na polovice, dookola urobíme nožom zárez v dužine asi pol centimetra od šupky a niekoľko zárezov v strede. Osolíme a necháme stáť 15 minút. Baklažány osušíme a vyprážame ich na oleji. Vypražené baklažány necháme vychladnúť a vyberieme z nich dužinu tak, aby sme nepoškodili šupku. Vybratú dužinu posekáme nadrobno, pridáme prelisovaný cesnak, bylinkovú zmes a šampiňóny udusené na masle. Osolíme a premiešame.
Krok 2
Zmesou naplníme šupky baklažánov, posypeme strúhankou, pokropíme roztopeným maslom a v rúre zapečieme.