Baklažány plnené šampiňónmi

2015-11-30

Popis

Rýchle jedlo, ktoré neobsahuje veľa surovín a je veľmi chutné. Naplňte si baklažán výbornými šampiňónmi.

Ingrediencie

  • 4 ks baklažány
  • 100 g šampiňónov
  • strúhanku
  • 1 strúčik cesnaku
  • jemnú bylinkovú zmes

Postup

Krok 1

Neolúpané baklažány prekrojíme po dĺžke na polovice, dookola urobíme nožom zárez v dužine asi pol centimetra od šupky a niekoľko zárezov v strede. Osolíme a necháme stáť 15 minút. Baklažány osušíme a vyprážame ich na oleji. Vypražené baklažány necháme vychladnúť a vyberieme z nich dužinu tak, aby sme nepoškodili šupku. Vybratú dužinu posekáme nadrobno, pridáme prelisovaný cesnak, bylinkovú zmes a šampiňóny udusené na masle. Osolíme a premiešame.

Krok 2

Zmesou naplníme šupky baklažánov, posypeme strúhankou, pokropíme roztopeným maslom a v rúre zapečieme.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 662
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

663

Podobné recepty:
  • Obyčajný šalát

    Obyčajný šalát

  • Avokádová maškrta

    Avokádová maškrta

  • Rajčiaková polievka s banánmi

    Rajčiaková polievka s banánmi

kuk