Pomarančová maškrta

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 200 g piškót, 100 g kandizovanej pomarančovej kôry, 50 g hrozienok, 1 dl rumu, 4 dl mlieka, 1 vrecúško vanilkového pudingu, cukor, pomaranč, šľahačku.

Postup

Krok 1

Pomarančovú kôru umyjeme, nadrobno pokrájame a spolu s hrozienkami namočíme do rumu. Potom ich varíme na miernom ohni 30 minút. Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme puding. Do formy (srnčí chrbát) nalejeme tretinu pudingu, poukladáme piškóty. Do zvyšnej časti pudingu primiešame kôru s hrozienkami. Polovicu pudingu nalejeme na piškóty a znovu vytvoríme vrstvu z piškót. Zalejeme pudingom a odložíme na niekoľko hodín do chladničky. Pred podávaním ozdobíme šľahačkou a pomarančom.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 653
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

654

Podobné recepty:
  • Karfiolová nátierka s hydinovou šunkou

    Karfiolová nátierka s hydinovou šunkou

  • Pudingová torta s hroznom

    Pudingová torta s hroznom

  • Zelerový Cordon Bleu

    Zelerový Cordon Bleu

kuk