Zapečené zemiaky s kapustou
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Zelenina a zemiaky s mäsom , Zemiaky s mäsom , Bezmäsité pokrmy , Pokrmy zo zemiakov
Ingrediencie
- 500 g zemiakov, 500 g hlávkovej kapusty, 100 g údenej slaniny, 1 cibuľa, soľ mleté čierne korenie, potlčená rasca, 1 lyžica tuku na vymastenie misy.
Postup
Krok 1
Umyté zemiaky uvaríme v šupke, scedíme, ošúpeme a pokrájame na kolieska. Kapustu zbavíme hlúbovitých častí a pokrájame na tenké rezance. Údenú slaninu pokrájame na malé kocky, opražíme, pridáme cibuľu posekanú nadrobno, opražíme, primiešame pokrájanú kapustu a znova opražíme. Potom osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, posypeme potlčenou rascou a udusíme takmer do mäkka. Do vymastenej ohňovzdornej misy striedavo poukladáme vrstvy pripravených zemiakov a kapusty, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 25 až 30 minút.