Mušle v koňakovej omáčke

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 2 kg slávok, 2 cibule (alebo šalotky), 1 strúčik cesnaku, 1/2 feferónu, zmes polievkovej zeleniny, 30 g masla, 0,4 dl koňaku, soľ, mleté čierne korenie, štipku tymiánu, 1,25 dl rybacieho vývaru, 2 dl sladkej smotany.

Postup

Krok 1

Mušle očistíme. Cibuľu a cesnak ošúpeme, feferón očistíme a všetko nadrobno posekáme. Polievkovú zeleninu pokrájame na malé kocky. Vo veľkom hrnci zohrejeme maslo a zeleninu v ňom podusíme. Podlejeme koňakom a rybacím vývarom, osolíme, ochutíme čiernym korením a tymianom. Pridáme mušle a prikryté varíme 6 až 8 minút. Potom mušle vyberieme a do vývaru nalejeme smotanu. Vývar varíme aby zhustol a polejeme ním mušle.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 741
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

742

Podobné recepty:
  • Hubový paprikáš

    Hubový paprikáš

  • Zoborská pikantná pochúťka

    Zoborská pikantná pochúťka

  • Karí ryža s pomarančmi

    Karí ryža s pomarančmi

kuk