Kurča s dulami
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Hydina , Kurča, kapún, poulard, sliepka
Ingrediencie
- 1,5 kg kura, soľ, mleté čierne korenie, múku, 1 kg dúl, 4 šalotky, olej, 1 lyžičku postrúhaného ďumbieru, 1/2 lyžičky mletého koriandru, niekoľko vlákien šafranu, 1,25 dl slepačieho bujónu.
Postup
Krok 1
Kurča rozdelíme na 8 častí, ktoré osolíme, okoreníme a obalíme v múke. Dule očistíme, ošúpeme, rozštvrtíme a vykrojíme z nich jadrovník. Šalotky pokrájame na kocky. V pekáči zahrejeme olej a opečieme v ňom obalené porcie kurčaťa. Opečené mäso vyberieme a odložíme na teplé miesto. Dule a pokrájané šalotky opečieme na horúcom tuku, posypeme korením, pridáme ďumbier, koriander, šafran a podlejeme bujónom. Pridáme mäso a spolu dusíme asi 45 minút. Podávame s ryžou, alebo so zemiakmi.