Nepravé gemerské guľky

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 6 veľkých zemiakov, 6 rožkov, 350 g kabanosu, 2 vajcia, zeleninovú koreniacu zmes, soľ, mleté čierne korenie, majorán, 1 cibuľu, 3 strúčky cesnaku, 1kg kyslej kapusty.

Postup

Krok 1

Kabanos, rohlíky porežeme na drobné kocky, zmiešame s na drobno pokrájanou cibuľou, postrúhanými zemiakmi, s prelisovaným cesnakom. Pridáme vajcia, dochutíme a vytvarujeme guľky, ktoré obalíme v hladkej múke. Kyslú kapustu uvaríme do mäkka, ochutíme zeleninovou koreniacou zmesou, prípadne korením a vložíme do nej guľky. Iný spôsob - do vriacej lyžicou octu okyslenej a škrobovou múčkou zahustenej vody dáme variť guľky. Po 20. minútach (guľky vyplávajú na povrch), guľky vyberieme a pripravíme bielu polievku pridaním smotany a bobkového listu. Guľky môžeme podávať posypané na drobno posekanou a opraženou cibuľou (na masle, alebo na slanine, či oleji).

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 760
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

761

Podobné recepty:
  • Tirolský kapustový pekáč

    Tirolský kapustový pekáč

  • Nákyp z ružičkového kelu

    Nákyp z ružičkového kelu

  • Kurča na zelenine

    Kurča na zelenine

kuk