Cigánska pečienka
2016-04-18- komentárov
- Kategórie: Bravčové mäso , Vyprážané mäso
- Počet porcií : 4
- Čas prípravy : 15 min.
- Čas varenia : 15 min.
- Celkový čas : 30 min.
Popis
Cigánsku podávame s chlebom, horčicou, prípadne kyslou uhorkou a zaváraným feferónom.
Ingrediencie
- 4 ks rezne z bravčovej krkovičky
- 2 strúčik cesnaku
- 1/2 lyžička soli
- mlieko
- olej na vyprážanie
Postup
Krok 1
Bravčové rezne naklepeme, potrieme prelisovaným cesnakom roztretým so soľou a na 4 až 6 hodín, ponorené v mlieku, odložíme do chladničky. Pred vyprážaním necháme odkvapkať.
Krok 2
Vyprážame v horúcom oleji z oboch strán.