Bob čorba (Bulharská fazuľová polievka)
2015-12-07- komentárov
- Kategórie: Polievky , Hnedé polievky , Cudzokrajná kuchyňa , Bulharská kuchyňa
- Počet porcií : 6
- Čas prípravy : 20 min.
- Čas varenia : 60 min.
- Celkový čas : 80 min.
Popis
Tradičný recept na bulharskú fazuľovú polievku.
Ingrediencie
- 1
- 5 pohár pohára suchej fazule
- 1 ks cibuľu pokrájanú nahrubo
- 2 ks paradajky
- 2 ks mrkvy
- 1 ks štipľavú papriku
- 4 lyžica lyžice oleja
- vetvička niekoľko vetvičiek zelerovej vňate
- trochu petržlenovú vňať
- trochu saturejku
- trochu niekoľko lístkov mäty
- trochu soľ podľa chuti.
Postup
Krok 1
Umytú fazuľu vložíme do hrnca a zalejeme 2,5 litrom vody. Hrniec prikryjeme. Po zovretí vody stlmíme plameň a varíme pokým nie je fazuľa mäkká. Pridáme nahrubo pokrájanú cibuľu, štipľavú papriku, ošúpané a pokrájané paradajky, pokrájanú mrkvu, zelerovú a petržlenovú vňať, saturejku, mätu a olej. Osolíme podľa chuti, prikryjeme a varíme ešte 15 minút. Porcie dozdobíme petržlenovou vňaťou.