Kráľovské garnáty na soli s medovým dipom

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 1 kg morskej kamennej soli, 16 stredných, alebo 12 veľkých, kráľovských kreviet aj s pancierom, 50 g masla, 4 lyžice medu, 1 lyžicu nahrubo drveného čierneho korenia, 1 lyžicu soli, 2 lyžice limetovej šťavy (alebo citrónovej).

Postup

Krok 1

Rúru predhrejeme na 180 stupňov Celzia. Kamennú, morskú soľ navrstvíme do pekáča a vložíme do rúry na 30 minút. Na horúcu soľ poukladáme krevety a pečieme 5 až 7 minút(podľa veľkosti). Pekáč vyberieme, krevety obrátime na druhú stranu a pečieme ďalších 5 až 7 minút. Medzitým si pripravíme dip: zmiešame všetky prísady, kým sa úplne nerozpustia. Nakoniec pridáme limetovú, alebo citrónovú šťavu a krátko povaríme (asi 2 minúty). Dip preložíme do omáčnika. Konzumujeme tak, že mäso z kreviet namáčame do dipu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 546
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

547

Podobné recepty:
  • Polievka zo pstruhov na starofrancúzsky spôsob

    Polievka zo pstruhov na starofrancúzsky spôsob

  • Treska plnená špenátom

    Treska plnená špenátom

  • Treska na ligurský spôsob

    Treska na ligurský spôsob

kuk