Rybacia polievka so zeleninou

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 250 g odrezkov z ryby, 125 g masla, 1 menší pór, 1 lyžičku hladkej múky, 2 mrkvy, kúsok zeleru, 2 žĺtky, 2 lyžice kyslej smotany (jogurtu), 2 l vody, soľ.

Postup

Krok 1

Odrezky z rýb vložíme do studenej vody, hrniec prikryjeme a zahrejme. Po uvarení vývar precedíme. Maslo zahrejeme, pridáme najemno pokrájaný pór, ktorý zaprášime múkou a keď múka začne peniť, postupne pridávame rybí vývar. Posolíme a necháme zovrieť. Pridáme mrkvu pokrájanú na kolieska, na rovnakú veľkosť pokrájaný zeler. Prikryjeme a krátko povaríme. Do ešte horúcej, uvarenej polievky pridáme žĺtky rozmiešané v smotane.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 1072
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

1073

Podobné recepty:
  • Fazuľový šalát s opečenými paradajkami

    Fazuľový šalát s opečenými paradajkami

  • Čerešňová polievka

    Čerešňová polievka

  • Karfiolové pofédy

    Karfiolové pofédy

kuk