Marinované huby v parmskej šunke
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Predjedlá, chuťovky, nátierky , Predjedlá
Ingrediencie
- 20 stredne veľkých šampiňónov, 3 strúčiky cesnaku, polovicu chemicky neošetreného citrónu, balzamikový ocot, tymian, bobkový list, 10 plátkov parmskej šunky, 1 zväzok petržlenovej vňate, pažítku.
Postup
Krok 1
Šampiňóny očistíme, cesnak nahrubo pokrájame, citrónovú kôru postrúhame, šťavu vytlačíme. Ocot uvaríme v 2 dl vody, pridáme soľ, citrónovú šťavu, cesnak, tymian, bobkový list. Do pripravenej marinády vložíme 5 húb, necháme prejsť varom a vyberieme. Po 5 šampiňónoch postupne obvaríme všetky. Po vychladnutí do marinády vložíme všetky huby a necháme marinovať asi 8 hodín. Každú hubu osobitne zabalíme do polovice plátku šunky a previažeme sparenou pažítkou.