Marinované huby v parmskej šunke

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 20 stredne veľkých šampiňónov, 3 strúčiky cesnaku, polovicu chemicky neošetreného citrónu, balzamikový ocot, tymian, bobkový list, 10 plátkov parmskej šunky, 1 zväzok petržlenovej vňate, pažítku.

Postup

Krok 1

Šampiňóny očistíme, cesnak nahrubo pokrájame, citrónovú kôru postrúhame, šťavu vytlačíme. Ocot uvaríme v 2 dl vody, pridáme soľ, citrónovú šťavu, cesnak, tymian, bobkový list. Do pripravenej marinády vložíme 5 húb, necháme prejsť varom a vyberieme. Po 5 šampiňónoch postupne obvaríme všetky. Po vychladnutí do marinády vložíme všetky huby a necháme marinovať asi 8 hodín. Každú hubu osobitne zabalíme do polovice plátku šunky a previažeme sparenou pažítkou.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 701
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

702

Podobné recepty:
  • Nátierka z fazule

    Nátierka z fazule

  • Bravčovo-jablkový guláš

    Bravčovo-jablkový guláš

  • Tvarohovo-hruškové lasagne

    Tvarohovo-hruškové lasagne

kuk