Šalát z rozbifu
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Hovädzie mäso , Pečené a grilované mäso , Šaláty , Výdatné šaláty
Ingrediencie
- 400 g upečeného hovädzieho rozbifu, 100 g šalátových uhoriek, 100 g sterilizovaného hrášku, 1 rajčiak, 100 g špargle, 1 lyžica oleja, 1 lyžica octu, soľ, mleté čierne korenie, zelená petržlenová vňať, voda, listy hlávkového šalátu.
Postup
Krok 1
Upečený rozbif pokrájame najprv na tenké plátky a potom na rezance, pridáme očistenú šalátovú uhorku postrúhanú na kolieska, sterilizovaný hrášok, olúpaný a pokrájaný rajčiak a uvarenú posekanú špargľu. Zalejeme nálevom, ktorý si pripravíme z oleja, octu, zo soli, z mletého čierneho korenia, posekanej zelenej petržlenovej vňate a vody. Všetko spolu zľahka premiešame a podávame na zelených listoch hlávkového šalátu.