Tekvicová polievka
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Rôzne , Polievky , Biele polievky
Ingrediencie
- 600 g slepačieho mäsa, 1 cibuľu, 4 strúčiky cesnaku, 1,5 kg tekvice, 4 lyžice olivového oleja, korenie karí, hladkú múku, jablká, citrónovú šťavu, soľ, mleté biele korenie.
Postup
Krok 1
Do hrnca dáme umyté slepačie mäso, 2 lyžice olivového oleja, 1/2 cibule, 1,5 l vody a prikryté varíme, pokým mäso nie je mäkké. Na zvyšnom oleji speníme nadrobno pokrájanú polovicu cibule, nadrobno pokrájaný cesnak. Pridáme pokrájanú tekvicu, ktorú sme vydlabali z polovíc tekvíc. Pridáme korenie karí, prikryjeme a dusíme. Slepačí vývar scedíme, podlejeme ním tekvicu a varíme asi 20 minút. Pred dovarením pridáme jablká pokrájané na kocky. Múku rozmiešame v malom množstve vody, pridáme do polievky a ešte krátko povaríme. Uvarené mäso oberieme od kostí, pokrájame na malé kocky a vložíme do polievky. Polievku ochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením. Polievku podávame vo vydlabaných poloviciach tekvice. Na okraj, ako ozdobu, môžeme zavesiť niekoľko tenkých feferónov, ktorých stopka je zahnutá. K polievke podávame chlieb.