Švajčiarska omeleta
2015-09-29- komentárov
- Kategórie: Bezmäsité pokrmy , Pokrmy z vajec , Cudzokrajná kuchyňa , Iné
Ingrediencie
- 100 g ementálskeho syra, 1 lyžička masla, 2 mladé póry, zelená petržlenová vňať, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžica strúhanky, 2 lyžice sladkej smotany, 4 vajcia, tuk na vyprážanie.
Postup
Krok 1
Ementálsky syr postrúhame, pridáme roztopené maslo, pór pokrájaný na tenké kolieska, zelenú petržlenovú vňať posekanú nadrobno, soľ, mleté čierne korenie, strúhanku, smotanu a rozšľahané vajcia. Všetko spolu premiešame, nalejeme do vymastenej a rozohriatej panvice a upečieme omeletu. Podávame horúcu. Pred podávaním môžeme omeletu na tanieri podľa chuti pokvapkať kečupom alebo kyslou lahôdkovou smotanou.