Klobása na furmanský spôsob
2005-10-08- komentárov
- Kategórie: Zelenina a zemiaky s mäsom , Zemiaky s mäsom
Ingrediencie
- 4 nožičky klobásy, 8 stredne veľkých zemiakov, 4 hrubšie krajce bieleho chleba (veka, sendvič), 4 strúčiky cesnaku, 2 lyžice olivového oleja, 2 vetvičky rozmarínu, 1 lyžičku morskej soli.
Postup
Krok 1
Klobásu pokrájame šikmým rezom na približne 3 cm kúsky, rovnako pokrájame aj surové, neošúpané, dobre umyté zemiaky, chlieb natrháme na väčšie kúsky, vetvičky rozmarínu postriháme na dĺžku asi 4 cm. Vložíme do pekáča, pridáme neošúpané strúčiky cesnaku, polejeme olejom, posypeme soľou a premiešame. Prikryjeme a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia. Po tridsiatich minútach pekáč odokryjeme a pečieme ešte 10 minút. Pri podávaní cesnak a rozmarín odstránime.