Klobása na furmanský spôsob

2005-10-08

Ingrediencie

  • 4 nožičky klobásy, 8 stredne veľkých zemiakov, 4 hrubšie krajce bieleho chleba (veka, sendvič), 4 strúčiky cesnaku, 2 lyžice olivového oleja, 2 vetvičky rozmarínu, 1 lyžičku morskej soli.

Postup

Krok 1

Klobásu pokrájame šikmým rezom na približne 3 cm kúsky, rovnako pokrájame aj surové, neošúpané, dobre umyté zemiaky, chlieb natrháme na väčšie kúsky, vetvičky rozmarínu postriháme na dĺžku asi 4 cm. Vložíme do pekáča, pridáme neošúpané strúčiky cesnaku, polejeme olejom, posypeme soľou a premiešame. Prikryjeme a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia. Po tridsiatich minútach pekáč odokryjeme a pečieme ešte 10 minút. Pri podávaní cesnak a rozmarín odstránime.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 579
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

580

Podobné recepty:
  • Zelenina v slaninovej košeli s vínovou penou

    Zelenina v slaninovej košeli s vínovou penou

  • Karfiol s vajciami a so šunkou

    Karfiol s vajciami a so šunkou

  • Zemiakové rizoto

    Zemiakové rizoto

kuk