Grécka jogurtová omáčka

2018-03-05

Popis

Grécka jogurtová omáčka

Ingrediencie

  • 2 ks šalátové uhorky (každá asi 300 g)
  • 400 g gréckeho (nesladeného) jogurtu
  • 4 strúčik cesnaku
  • 3 lyžica mäty
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • soľ

Postup

Krok 1

Uhorky ošúpeme, po dĺžke rozkrojíme na 4 časti a jadrá zboku vykrojíme. Na strúhadle postrúhame, posypeme veľkým množstvom soli (aby sme odstránili nepríjemnú horkú uhorkovú chuť) a necháme odstáť 30 minút na cedidle. Potom pod tečúcou vodou dôkladne opláchneme, aby sme odstránili všetku soľ a zároveň aj horkú šťavu z uhoriek. Jogurt rozmiešame s pretlačeným cesnakom, na drobno pokrájanou mätou a citrónovou šťavou. Postrúhané uhorky znovu opláchneme studenou vodou a po odkvapkaní rukami vyžmýkame zvyšok vody. Zmiešame s pripraveným jogurtom a podávame k pečenému alebo grilovanému jahňaciemu mäsu.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 754
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

755

Podobné recepty:
  • Fondue

    Fondue

  • Talianska hubová omáčka

    Talianska hubová omáčka

  • Halušky - príloha

    Halušky - príloha

kuk