Grécka jogurtová omáčka
2018-03-05- komentárov
- Kategórie: Prívarky, omáčky, prílohy , Studené
- Kuchyňa: Grécka
Popis
Grécka jogurtová omáčka
Ingrediencie
- 2 ks šalátové uhorky (každá asi 300 g)
- 400 g gréckeho (nesladeného) jogurtu
- 4 strúčik cesnaku
- 3 lyžica mäty
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- soľ
Postup
Krok 1
Uhorky ošúpeme, po dĺžke rozkrojíme na 4 časti a jadrá zboku vykrojíme. Na strúhadle postrúhame, posypeme veľkým množstvom soli (aby sme odstránili nepríjemnú horkú uhorkovú chuť) a necháme odstáť 30 minút na cedidle. Potom pod tečúcou vodou dôkladne opláchneme, aby sme odstránili všetku soľ a zároveň aj horkú šťavu z uhoriek. Jogurt rozmiešame s pretlačeným cesnakom, na drobno pokrájanou mätou a citrónovou šťavou. Postrúhané uhorky znovu opláchneme studenou vodou a po odkvapkaní rukami vyžmýkame zvyšok vody. Zmiešame s pripraveným jogurtom a podávame k pečenému alebo grilovanému jahňaciemu mäsu.