Tofu nákyp s čokoládou
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty Jaroslava Kobzu , Bezmäsité pokrmy , Sójové pokrmy
Ingrediencie
- 200 g bieleho tofu, 4 vajcia, citrón, 100 g masla, 100 g detskej krupice, 2 lyžice škrobovej múčky, 2 vrecúška vanilkového cukru, 150 g práškového cukru, 100 g čokolády na varenie, 1 dl mlieka.
Postup
Krok 1
Žĺtky vymiešame s polovicou práškového cukru a zmäknutým maslom. Druhú polovicu cukru pridáme k bielkam a vyšľaháme z nich sneh. Tofu postrúhame na jemnom strúhadle. Tofu zmiešame so žĺtkami, vanilkovým cukrom, škrobovou múčkou, krupicou a zľahka primiešame sneh z bielkov. Šálky vytrieme maslom a nalejeme do nich pripravenú hmotu. Do kastróla dáme vodu, necháme ju zovrieť, položíme do nej naplnené šálky a vložíme na 20 minút do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Čokoládu polámeme, zalejeme mliekom a v mikrovlnej rúre rozpustíme. Hotový nákyp zo šálky vyberieme, dáme na tanierik a polejeme čokoládou.