Palacinkový nákyp
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Múčniky, pečivo , Iné
Ingrediencie
- 4 vajcia, 250 g hladkej múky, 7,5 dl mlieka, 2,5 dl minerálnej vody, 500 g mrkvy, 150 g šampiňónov, 250 g póru, 300 g syru feta, 200 g šunky, 2,5 dl šľahačkovej smotany, 2,5 dl kyslej smotany, 5 vajec, zeleninovú koreniacu zmes, kečup, soľ.
Postup
Krok 1
Zo štyroch vajec, mlieka, minerálky a štipky soli zarobíme cesto na palacinky. Na zľahka vymastenej panvici upečieme palacinky. Mrkvu a pór pokrájame na tenké rezance, šampiňóny na tenké plátky. Na tuku speníme mrkvu a pór. Pridáme šampiňóny, soľ, zeleninovú koreniacu zmes, premiešame a krátko podusíme. Na každú palacinku položíme plátok šunky, vrstvu zeleninovej plnky, posypeme nahrubo postrúhanou fetou. Palacinky zrolujeme a každú prekrojíme na 4 časti. Pekáč vymastíme a poukladáme do prekrojené palacinky – postavíme na reznú časť. Sladkú a kyslú smotanu zmiešame, pridáme kečup a vajce, štipku soli, premiešame a nalejeme na palacinky. Pekáč vložíme do rúry a pečieme 15 až 20 minút. Podávame teplé i studené so zeleninovým šalátom.