Srnčie bifteky s vajciami
-0001-11-30- komentárov
- Kategórie: Recepty z Okey Rádia , Recepty poslucháčov , Zverina , Jeleň, srnec, daniel
Ingrediencie
- 600 g mäsa zo stehna, soľ, mleté čierne korenie, 20 g hladkej múky, 60 g masti, 4 vajcia, petržlenová vňať, vývar z kostí, horčicu, worcestrovú omáčka alebo kečup.
Postup
Krok 1
Umyté mäso pokrájame na štyri hrubšie bifteky, ktoré naklepeme, na okrajoch narežeme, osolíme, okoreníme a po jednej strane pomúčime. polovicu masti rozpálime a prudko na nej opečieme bifteky z každej strany štyri minúty. Potom ich dáme na nahriate taniere, na zvyšnej masti na každý biftek opečieme jedno vajce a ozdobíme petržlenovou vňaťou. Šťavu trošku zaprášime múkou, opražíme, zriedime vývarom, prevaríme a precedíme. Hotové bifteky pokvapkáme horčicou, worcestrovouu omáčkou alebo kečupom. Vhodným príkrmom sú opekané zemiaky alebo zemiakové hranolčeky.