Srnčie bifteky s vajciami

-0001-11-30

Ingrediencie

  • 600 g mäsa zo stehna, soľ, mleté čierne korenie, 20 g hladkej múky, 60 g masti, 4 vajcia, petržlenová vňať, vývar z kostí, horčicu, worcestrovú omáčka alebo kečup.

Postup

Krok 1

Umyté mäso pokrájame na štyri hrubšie bifteky, ktoré naklepeme, na okrajoch narežeme, osolíme, okoreníme a po jednej strane pomúčime. polovicu masti rozpálime a prudko na nej opečieme bifteky z každej strany štyri minúty. Potom ich dáme na nahriate taniere, na zvyšnej masti na každý biftek opečieme jedno vajce a ozdobíme petržlenovou vňaťou. Šťavu trošku zaprášime múkou, opražíme, zriedime vývarom, prevaríme a precedíme. Hotové bifteky pokvapkáme horčicou, worcestrovouu omáčkou alebo kečupom. Vhodným príkrmom sú opekané zemiaky alebo zemiakové hranolčeky.

 

Priemerné hodnotenie členov

(0 / 5)

0 0 711
Ohodnoť tento recept

0 ľudí hodnotilo recept

712

Podobné recepty:
  • Tatárska omáčka s medom

    Tatárska omáčka s medom

  • Hubový paprikáš

    Hubový paprikáš

  • Jednoduchý vajcový šalát

    Jednoduchý vajcový šalát

kuk